31 marts 2006

½ vejs med ærmerne






30 cm på højre ærme og så kan der fæstnes ender og syes sammen. Og sluttes af med opsamling af masker til kraven....
Jeg må ha' fundet en film til aftenens strikning :o)

30 marts 2006

Måske sku' jeg...














få lært at filte... Den er da bare sød. Der er meget mere på hendes side:
http://home.catv-yokohama.ne.jp/kk/baasheep/gallely/gallery2.html
Lige til at komme i forårstemning af :o)

Endelig en fridag :o)

Den er stærkt tiltrængt - utroligt, når jeg nu kun arbejder 3 dage om ugen.....
Men omstillingen til sommertid (eller klassefesten fra i lørdags ?!?) har været
rigtig hård denne gang. Der er blevet tid til lidt stikning









Jeg er blevet enig med mig selv om, at gøre begge ærmer klar til vævestrikningen - INDEN jeg starter på det sjove...... selverkendelse ?? Måske ! Men jeg regner med at ærmerne er færdige i weekenden.
Derudover er der jo "flasker" på pindene.

26 marts 2006

De var der allesammen...

næsten da - men 37 samlet ud af 44 elever er da helt pænt.
Direktøren med de usunde røde kinder; hende der sidder på i en god stilling i et inkassofirma; Xxx der aldrig måtte deltage fordi forældrene var jehovas vidner; den tykke pige, der pludselig var en tynd sild; hende der havde født for 14 dage siden; den stille pige, der pludselig var både fræk og sjov; ham den nyskilte, der gerne ville kysse os alle (han havde åbenbart været hemmeligt forelsket i alle pigerne i folkeskolen :-)) Den tidligere misbruger, der idag er leder af et detox-projekt. En enkelt havde taget turen fra Texas - bare for at se den gamle klasse ! En er i fængsel, det kom nu ikke bagpå nogen; en anden lider af en psykiatrisk sygdom, som gør ham ude af stand til at deltage i sociale sammenhænge. Men ingen er døde - så vidt festudvalget havde kunne spore i det danske samfund. Der blev snakket, kysset, krammet og grædt nogle vemodige tårer og som min bordherrre konstaterede: der er nogle, som livet har været hård ved. Men vores årgang havde vist - alt i alt - klaret det godt. Klasselærerne for de 2 klasser var rørte og der smuttede vist også en enkelt tåre ned af kinden, da hende den ordblinde fortalte at hun havde gennemført jurastudiet !
Da jeg gik hjem efter 10½ time var der stadig fuld gang i festen, men mit hoved var ved at eksplodere efter alle de indtryk og IKKE mindst diskolarmen, der brølede derudaf :o)
Idag har håret gjort lidt ondt.... og der har ikke været meget energi over feltet.... så jeg var nødt til at starte på det her i en flaskegrøn kidmohair....



24 marts 2006

Forår på vej ???

Det må der være.... jeg har brugt lidt tid med dette katalog fra www.bloembollen.com og nu glæder jeg mig over, at en skoleklasse får 30% af omsætningen til deres lejtur :-) Jeg er ellers ikke havemenneske, men kan mærke at i år skal der ske noget i den forsømte have!

Igår nåede jeg ud til
Birthe og fik købt lidt norogarn + handskepinde. Jeg må altså prøve at strikke et par handsker, lod mig nemlig friste af Britt's gode boganmeldelser og lånte "Knitting Fair Isle Mittens & Gloves".
Nu håber jeg bare, at weekenden ikke bliver alt for præget af tømmermænd: koncert med Big Fat Snake i aften og gensyn med min gamle folkeskoleklasse imorgen; hvoraf jeg IKKE har set de fleste siden 1979 ! Puh - der er basis for en hovedpine....
Ellers ærger jeg mig i disse dage over, at jeg ikke er særlig hurtig med pindene.... synes at Perlen har været undervejs rigtig længe og jeg strikker løs med mine notater ved siden af (ellers går det i fisk for mig) Men den skal være færdig snart, så jeg klør på med krum hals og en pind af gangen !
I må huske at kigge ind ved Jeanette og hendes høns - de er simpelthen for dejlige; jeg kommer til at smile hver gang.
Rigtig god weekend - regner ikke med at jeg når tilbage til tasterne før det bliver hverdag igen !!

23 marts 2006

4 af en slags

Er blevet tagge't af Anne og har i de sidste dage tænkt.... og tænkt
Så her kommer lidt om mig

4 JOBS DU HAR HAFT
- Hjælpepige på systue; de værste 6 mdr. af mit liv !! En flok sure og utilfredse kvinder, som kun havde ondt at sige om hinanden. Den allerværste arbejdsplads jeg nogensinde har haft !!


- Tjenestemand på prøve ved P&T i firserne; de sjoveste år i mit liv: sex, drugs and rock and roll - (Drugsene må så være alle de røde Look, der kom gennem lungerne i de dage) Skæve arbejdstider, få piger, mange fyre, lav husleje, god løn, musikerkæresten gemt af vejen i Kbh...... hmm = Sjov og ballade og en enkelt pencilinkur. (Håber ikke at Katrine læser dette!!)

- Social og sundhedsassistent på en aflastningsafdeling. Det mest fagligt spændende en assistent kan komme ud for; masser af udredningerne og handlingsplaner, dialog med bl.a. pårørende og andre dele af plejesektoren, opfyldelse af de sidste ønsker og behov. Samt - desværre - en masse frustrationer over samfundets opdeling af pengekasserne. Til sidst blev det for meget for "lille frelsende Susanne, som ville redde alt og alle".

- Miss Jordnær på et reklamebureau; dvs: den kreative chef's (Missionæren) højre hånd, sekretær, sparringspartner, konsulent, projektleder og meget meget mere...... De mest udfordrene år i mit liv - både personligt og arbejdsmæssigt ! Men jeg har heller aldrig "vokset så meget" som i de år: jeg kan alt - bare ikke på én gang :o)

4 FILM DU KUNNE SE IGEN OG IGEN

Monty Python's Life of brian; den får mig til at grine hver gang.
Ellers har jeg ikke rigtig nogle film, som jeg genser.





4 STEDER DU HAR BOET

- Hvedevænget i Silkeborg. Huset; mine forældre byggede i 67 eller 68, ved egen og familiens hjælp. Jeg kan huske da vi flyttede ind, min mor græd hele aftenen. Hvorfor ?? Vi kom fra en lille 2 værelses loftslejlighed, så møblerne havde RIGTIG meget luft imellem sig ( der var ekko i vinkelstuen med panoramavinduer !) :-) Vi var desuden det sidste hus INDEN markerne - en stor forandring fra midtby-livet. Men vi havde 2 skove tæt på (den ene var i baghaven dengang), masser af legekammerater og en "uskyldig" opvækst i parcelhuskvarteret.

- Parkvænget 42, Charlottenlund. Et skelsættende år for den lille jyde - at bo sammen med Eddie Skoller og Lisbet Lundquist og de 3 børn: det flyttede grænser. Det satte også nogle nye: jeg hader Ulf Pilgaard inderligt: han nægtede at gi' mig hånden en aften han kom til middag. Jeg er så latterlig at jeg stadig bliver harm når jeg ser ham på TV !! Thomas Eje "elskede" jeg - altid glad, sød og snakkesaglig, selv i Irma på Strandvejen!

- Borgergade 82, Silkeborg: 5 værelser, 5 piger, 1 bad/toilet og 1 køkken...... maks. alder 22 år...... Jeg mødte min "ældste" veninde der og vi holder stadig sammen, selvom hun i dag bor i Holland. Mit værelse var forresten lyserødt og hvidt....

- Åboulevarden i Horsens, en lille lejlighed uden varm vand og bad, men et lille "under-trappen-toilet" på baggangen. Den lå mellem en Netto og et værtshus og overfor en videoudlejning. Der lå jeg en stor del af min graviditet og ku' følge udbetalingsdage på kommunen, kedelige tv-aftener og højrøstede diskussioner fra værtshuset.... Godt jeg fik et andet sted INDEN jeg fødte, selvom huslejen kun var 950 kr. inkl. varme :o)

4 TV-SHOWS DU KAN LI’

- Monky World på Animal Planet, de små abeunger kan altså få latteren frem. Så lukker jeg øjnene, når de viser HVILKE forhold mange af aberne har haft.

- Historiske fakta programmer og min hukommelse er så kort at jeg kan se dem flere gange :o)

- Tema lørdagene kan tit bruges

- ER på en god eftermiddag - lige til strikketøj, kaffedrikning og afslapning.

4 STEDER DU HAR VÆRET PÅ FERIE

- Dubai i 87 - før det blev et turistmål. Golfklubben, hvor Bjørn'en har/havde hjemmebane, var under opførelse dengang. Det rygtedes faktisk i løbet af 2 dage at: "der er 2 skandinaviske piger på FERIE !?!?! hernede". En stor oplevelse for mig; første gang uden for europa og mit første møde med rigtig sol :-) Aldrig har jeg følt mig så sikker, selv om vi færdedes ude om natten i en havneby, med millioner af indbyggere og sømænd på gennemrejse !! Apropos sømænd: min veninde mødte hendes kommende mand på en pub i Dubai; 1. gang hun så ham, sagde hun bare: ham skal jeg giftes med ! Hun fik hendes styrmand og 2 børn !!

- Norge - utallige hytter i myggebefængte skove, uden rindende vand og rigtige toiletter, sammen med onkel Dak og Tante Solveig. Hmmm - det var OK så længe jeg fik mine 100 romanblade med og de holdt de 3 åndsvage drenge væk fra mig.

- London - sikken sjov ferie..... så skal I ikke høre mere !

- Toscana - jeg er vild med naturen, maden, menneskerne, vinen, livsstilen, klimaet og historien. I mine drømme har jeg et lille sted lidt oppe i bakkerne, med nogle få vinstokke, en ekstra seng til gæster og ellers bare oplevelser til sanserne. Hov - det hører vist under steder jeg gerne ville være...

4 WEBSITES DU DAGLIGT BESØGER/BRUGER

- www.dr.dk kan godt li' at tjekke nyhederne der.

- www.silkeborgbibliotek.dk er faktisk min startside.

- http://garngastronomi.blogspot.com/ - hun skriver jo så mange gange i løbet af dagen, at et dagligt tjek er minimum :-)

- http://www.schwartz.typepad.com/ - Helle's blogliste viser nemlig når der er nyt..... så jeg snyder lidt og benytter mig af den service.

4 FAVORITRETTER

Hmmm - der er mange gode retter
- Risotto
- boller i karry, som min mor laver den.
- chilli con carne
- flæskesteg med sprød svær

4 STEDER DU GODT GAD AT VÆRE

- i San Francisco (eller Hawaii ??) næste år: min kusine, Vivi, skal giftes med hendes Mike. Det ku' være dejligt hvis der blev råd til at komme med..... Så er der jo også nogle spændende forretninger :o) Mike har lært HVOR han skal købe Koigu, bare pga en kusine han aldrig har mødt !
- Toscana - se op :o)

- Shetlands øerne

- I armene på en voksen mand :o)

4 NYE BLOGGERE DU VIL TAGGE
- Bettina: håber at du har lyst når I er ovre børnesygdommene.
- Kirsten; vi skal altså høre mere om cykelrytteren, hvis du har lyst.
- Pia: hmmm blandingen af IT og at være bosiddende langt ude i skoven, det frister min nysgerrighed. Så forhåbentligt er du ved at være ovenpå igen og har lyst til at være med.
- Mette G; en strikker der er hysterisk med monteringen - vi må vide mere.

21 marts 2006

Inspirationstur i blogverdenen

Jeg er nok ikke den eneste strikkende kvinde,
der sætter sig med en kop kaffe; når
eftermiddagens pligter er overstået, og så surfer
rundt i det danske land - videre ud i norden og
inden jeg har set mig, så om er jeg f.eks på den anden
side af Atlanten :o) Det er skønt og ind imellem noget
tidsrøvende.... Idag startede jeg ved Anne ( og jeg vil godt lege med! ), så smuttede jeg videre til Connie (jeg er vild med hendes
foto, bliver så glad hver gang !!). Et smut ved Marie: http://tariblog.blogspot.com/ , som laver de skønneste ting, denne gang lokker hun lidt med Selbustrikk - ku' egentligt godt tænke mig at prøve...
Nå, vi kan nok ikke få opskriftsbogen eller det tynde garn i DK ;-)
Pyh, så sparer jeg lidt penge igen.
Retur til Danmark, hvor jeg havnede ved Mette G.: http://strikkehjornet.blogspot.com/ Hun har tilmeldt sig en knit-a-long http://mountainlacekal.blogspot.com/, som jeg så måtte kigge lidt nærmere på. Der dukkede dagens inspiration op: èn af de tilmeldte har lige lavet denne:
Branching Out fra Knitty - den passer garanteret til
Maiken-garnet :o) Nu er den printet ud og jeg skal vist prøve, når der er smuttet lidt flere centimeter
på perleærmet. Barnet er stadigt syg og selv kattene gider ikke at ligge ved hende længere.....
Lugten af febersved er åbenbart for slem :o)

19 marts 2006

Moarr - snøft - vil du godt....

har det lydt her i weekenden. Katrine er syg; feber, snottet, hoster og øm overalt !!
Hmm - nogle gange opfører hun sig altså som en dreng/mand :o)
Pastasalat var det eneste hun havde lyst til at spise, og så lugtede det lidt af sommer...

Jeg har været på travetur i skoven igen i dag - dennegang blev det til 2½ time i sjap, søle, fuglesang og solskin. Godt at vi bor tæt på de store statsskove !!



Der er blevet strikket på Perlen, der er nu fin gang i et ærme, så der er håb for et færdigt projekt i denne måned.

18 marts 2006

Det blev én af de dage..

hvor intet i planlægningen lykkedes; men det gjorde ikke dagen ringere :o)
Desværre nåede jeg ikke ud til Birthe, bil-ejeren tog til reception - med bilen ...
tsk tsk, den overbo er da heller ikke til at regne med !!
Det gav så anledning til at kigge lidt her - hmmm, ikke meget at se !
Men overvejelserne om en bil gik på fuld tryk i 1 times tid.
Så faldt jeg over denne side: http://www.smyril-line.dk/
Og jeg kan nemt forestille mig følgende:
Siddende på dækket med noget godt strikketøj på vej hertil








Eller måske hertil









Uhh - skyndte mig at bestille et katalog, så må vi se om det
bliver til noget.
Fik ikke startet på Perle-ærmer - for vi sku' lige se filmen fra
Alt for Damerne og der var ikke rigtig noget i strickmuster-bogen,
som jeg synes ville passe med Maiken-garnet, så det er endt med en "kedelig" 3/3-rib.
Men det gik godt sammen med filmen :o)
Nu vil jeg sætte mig med min Discman, en ny CD, en god kop kaffe og Perlen.

17 marts 2006

Ugens nyheder....

En ægte om'mer :o) Det er 6. gang jeg prøvet at strikke med garnet fra Maiken.... pindene var for tykke, mønsteret drillede, nye pinde igen og så videre. Nu har jeg fundet min tyske "Strickmuster"-bog frem og vil finde et mønster der passer til mit humør OG garnet.

Pligten har også været på arbejde, den er faktisk meget sød på. Men jeg havde ikke lige en model ved hånden.

Så er jeg kommet lidt i tvivl..... er der nok af de stærke farve til Perlen's ærmer....

Nej - det er der vist ikke :o)

Så i eftermiddag vil jeg køre ud til Birthe

og købe et nøgle mere og kigge på knapper til den.

Så i aften kan der blive samlet masker op !

12 marts 2006

Hovsa

Sku' lige flytte en kurv og se så hvad der havde gemt sig:
Det er altså utroligt som jeg har spredt mig over hele etagen ! Det er nu sammen med det andet i boksene, dvs strømpegarnet er puttet i en pose for sig. Det er vist lige en tak for deprimerende i farverne til den nuværende tilstand :o)
Der bliver overhovedet ikke strikket, men jeg tumler lidt med noget nyt på bloggen og så har jeg brugt lang tid her efter et besøg på Helle's blog.
Der er da et par stykker jeg godt ku' bruge.... skal da bare lige have lavet lidt mere væg ;-) Nu vil jeg ofre vasketøjet lidt opmærksomhed og så bage nogle muffins til eftermiddagshyggen. God søndag til jer alle!

10 marts 2006

KRISE

Alle de andre har overstået deres krise og nu er jeg midt i min; jeg gider ikke den der sorte mohair-ting (som vil tage maks. 1 dag at strikke !!) Perleærmerne trækker heller ikke helt vildt meget... Hmmm, så sku' vi jo mødes v. Maiken i aftes - det var da en anledning til at tage hul på noget nyt....
Så langt var jeg nået på Diamantsjalet, da jeg ankom hos Maiken og så langt var jeg, da jeg gik hjem igen!! Det ville bare ikke som jeg, så det blev "kun" til kaffe, blade og snak :o) Maiken indførte en ny skik: gæsterne fik et bundt garn med hjem (nu må vi se om jeg rammer farven bedre end Anne)


Hmmmm - måske sku' jeg gøre noget HELT andet, lige som i Helle's soveværelse så trænger mit også ! Disse farveprøver har været der i 2 år - vi overvejede nemlig om Katrine sku' ha' værelse derinde.
Nu vil jeg tage til forsinket fødselsdag ved Anne og så må jeg se HVAD weekenden bringer af opklaringer :o)

09 marts 2006

Dagens smil i butikken

Fra "vores" lille købmandsbutik bringer vi varer ud til over
100 pensionister hver uge.
Det er sjovt og hyggeligt at ha' kontakten med alle disse
mennesker og efterhånden lærer vi deres vaner at kende.
Nogle gange undrer vi os over kurvens indhold; hvordan
skal lige disse varer kombineres til en hel uges forbrug.
Andre gange får vi bare et godt grin og lidt at
tænke over bagefter:
Kunden: "Jeg ska ha' ugens rapport"

Min kollega: "Ja tak"
Kunden: "og alt for damerne"

Min kollega: "Jaaaa" og ser meget underlig ud
Så nu er spørgsmålet: HVAD HAR DE TILFÆLLES ??
Vi er sikre på, at vi er gået glip af et eller andet ved sidstnævnte :o)

07 marts 2006

PRÆ moderne

Jeg har fundet noget i mit klædeskab.....
jeg har været moderne FØR det blev moderne....
Det sker ellers ALDRIG - så jeg er nødt til at skrive om det :o)
havde glemt det igen - denne er købt i 2001 eller 2.
Hvor er den fra ???



På strikkefronten sker der ikke meget, måske en forsinket vinterting ?? Hmm - iaften skal der tages hul på den lille sorte mohair-ting til min kollega !!

05 marts 2006

Ordblind ???!!??!

Jeg er ved at få mindreværdskomplekser og alt for store udfordringer, når jeg skal efterlade en kommentar på diverse blogge... Der er 'wordverifikation' på mange af dem (inkl. min egen) og det kan altså godt være noget af en udfordring.....


Jeg har f.eks fundet ud af, at jeg har det rigtig svært når Q dukker op.... hvis det så er sammen med et P...... tsk tsk; så skal der rigtig mange forsøg til :o) Nå,det er jo sundt at få rørt lattermusklerne og det bliver de altså nogle gange over disse forsøg.
På strikkefonten er Perle-kroppen færdig, den hviler på sofaryggen inden jeg skal videre med ærmerne. Jeg har lige slået op til den mohair-cardigan, som jeg har lovet at strikke til min kollega. Ku' mærke at den sku' jeg ha' ud af huset snart.... så det kun er strik til mig selv der venter på pindene. Perlen følger opskriften og måler 35 cm fra ærmegab til lukkekanten.

02 marts 2006

Det' for lækker

Selv vrangen er pæn :o)
Det går lidt hurtigere med pindene,
nu hvor der sker lidt nyt !!
Jeg har nydt hver en pind.... så meget, at jeg
kom til at tage en "omgang mønster" for meget !
Jeg strikker i dunlin og tweed 300, som er købt v. Joan for længe siden. Og her er et billede af Perlen fra Isagers "Strik á la Carte"

01 marts 2006

En sand fornøjelse







Det er da skønt når garn og pinde går op i en højere
enhed og matcher !! Jeg har hygget mig med farvespillet
mellem norogarnet og pindene.
Synes ikke at jeg kan gi' Isager skylden for mine omstrikninger....
- det var jo mig, der havde lavet en fejl og ikke hende !
Så jeg tror hun går fri denne gang :o)