27 juli 2006

I'm in love...

alvorligt og for evigt...... Her finder du min nyopdagede kærlighed.
I modsætning til Anne, så er jeg ikke specielt glad for at lave mad eller synes, at kogebøger er noget at falde i svime over ! Men Helle og Alfredo har lavet en bog, som jeg eje !!
I morgen kommer der gæster til en lille hyggeaften og menuen ser ud som følgende:
En lille starter med Bruschetta/Crostini'er med:
- olivensmør, - tunmousse, - stærk tomatsovs og traditionel bruschetta (gnedet med hvidløg og så rigelig olie!) Dertil lidt kølig hvidvin :o)
Så skal de ha' Frittata Verde; en grøn æggekage med tomater, basilikum og mozzarella som tilbehør. Vi fortsætte med den hvide vin....
Arista Toscana er næste ret; svinkam som i Toscana, med masser af rosmarin/hvidløg og ovnstegte kartofler. Der skal vi ha' en rød vin til.
Desserten bliver en Torta della Nonna, Bedstemortærte, med pinjekerner og jordbærsovs, der smuttede lige en lille flaske Muscatel i vognen, da jeg var ude at handle. Til aller aller sidst, når de kan vælge mellem espresso'en eller lattè'en, så er der lidt Biscotti di Prato til at dryppe i den søde vin !! Alt ser lækkert og indbydende ud - det hjælper selvfølgelig at man kan li' det italienske køkken !! Det eneste der IKKE frister mig er fiskeretterne....
Lån den på biblioteket - som jeg gjorde ved et "uheld" !!!

24 juli 2006

10 tommelfingre

og en halvhjerne senere......
Ja - det er mig selv, som er halvhjernen !
Jeg fik lavet noget mystisk da jeg trævlede op
og på den konto røg forstykket...
hovsa, der er da noget forkert dernede i hulmønsteret.....
Jeg kiggede på det i 2 timer og blev endelig
enig med mig selv: rip rip rip
og det var den søndag aften !!
Jeg var MEGET træt af mig selv i aftes !

Nu vil jeg strikke lidt på min Lotus Lace istedet.

23 juli 2006

Det drømme lever af...

lørdagen blev brugt til at shoppe planter til min udestue, cafébesøg med min moster og mor. Ikke mindst: overboen til middag med rødvin og så tidligt i seng :o) Dagen idag er indtil videre gået med at drømme her ved computeren.... hvordan det ku' komme til at se ud derude i min forlængelse af stuen. Hvis bare lige ....

Det her
sted ligger lige på vejen ud til familien - måske jeg sku' smutte indenom en dag ?? Jeg ku' godt tænke mig disse stole til spisebordet. Eller hvad med nogle af deres specialiteter, eller denne be; hmmm, denne lampe ku' vist også være hyggelig i udestuen. Nå, jeg tog også et smut indenom Marianne og købte lidt småtterier :o) Så nu vil jeg trævle min tunika op og nyde en kop kaffe, imens jeg har duften af mine nye floks i næsen.

21 juli 2006

Jeg vil ha' regn....

og det skal være snart ! Både Katrine og jeg er ikke særlig vilde med den ekstreme varme, som vi har haft i denne uge. Når der så oveni hverdagen er 2 haver at vande + 2x2 katte at fodre + underholde pga ferie i nabolaget .... så glæder vi os til en mulig regnbyge !! Så ku' jeg da slippe for at vande og kattene måske være lidt mere sociale :o)
Her bliver plejekattene forkælet med lidt killingefoder af Katrine.

Jeg har fået strikket lidt på min Lotus Lace efter kl. 22 om aftenen. Og er nu igang med lidt hurtig glatstrikning ....
Jeg er ved at "samle mod" til at prøve den, bare for at få en
fornemmelse af størrelsen.








Tunika'en skal desværre trævles op ;-( Jeg har lavet et eller andet ved opsamlingen af masker på forstykket, som ikke ser pænt ud. Så selvom det ene ærme næsten er færdigt må jeg overvinde mig selv ! Ellers vil den bare komme til at ligge ubrugt hen og det vil jo være mere træls ! Det regner jeg med at gøre imorgen, hvis ellers humøret er til det !
Mit Icarus-sjal hviler på sofaen - venter på en dag med overskud til lidt tællearbejde. Måske det også bliver i denne weekend.

16 juli 2006

We're back again

En skøn solrig uge (bortset fra lidt regnvejr mandag eftermiddag) med masser af
indtryk og oplevelser. Vi nåede ikke en brøkdel af alt det vi gerne ville, men
havde mange gode
oplevelser !! Én af mine, var et besøg hos Liberty som sælger
Rowangarner. Det er en oplevelse at gå rundt i den
gamle forretning, hvor man virkelig kan mærke
historiens vingesus.

Katrine fik købt en masse fantasy-bøger. Vi elsker begge at komme i de store boghandlerforretninger og kan bruge lang tid på at ose rundt.
Waterstone's(www.waterstones.co.uk) på Oxfordstreet havde et fint udvalg af fantasy og strikkebøger, men udvalget af strikkebøger var endnu større ved denne Borders-forretning. Bestemt et besøg værd !!
Ellers var jeg på garnjagt ved
John Lewis og .... pyh; det er smuttet hvad den hed ! Men også en kæde af stormagasiner. Der var masser af garn - men fornuften havde vist ramt mig :o) Så det eneste jeg havde med hjem var denne lillebitte søde bog, som lige passede til pengepungen (sidste dag) og humøret.

Desværre blev min venindes far dræbt i en voldsom højresvingsulykke i fredags og weekenden er gået med at trøste og snakke om hendes tab. Det har været en barsk omgang og sat gang i tankerne....

06 juli 2006

Næsten pakket og klar

Nu varer det ikke længe før det bliver alvor :o) Der skal pakkes kuffert og tasker til en uge med meget vandring, indtryk i lange baner, museer , øl i hyggeligt selskab, historie i rå mængde, udsalg.... og måske en garnbutik eller 2 ....
Den indre tjekliste har været igang idag og jeg har været et smut nede i byen efter cool cash og noget mod min nyudviklede soleksem :-(
- Alt sommertøj vasket

- Letlæselige bøger er fundet frem
- Ipren - hvis nu det bliver til alt for mange øl !!
- Listen med garnbutikker
- Print af diverse (fly hotel olign)
- Smugstart på Lotus Lace
-
Sophie's gaver er indkøbt ( ikke noget hun ønsker sig !)
- Bårebuket bestilt til overboens mors bisættelse imorgen
- Kattepassere informeret og eftertjekket at alle har styr på det
- Oprydning ... overvejet, men jeg sveder for meget... måske inat ??

- Måske jeg sku' ta' hæklenål og garn med ???
- Pakken fra Panduro kom igår

- Ryddet op i køleskabet
- Hmm, måske lidt plaster til evt. vabler ??
- Se lige hvad Vivian har fået hjem - måske hun skal være den nye distributør for skandinavien ???
Nu vil jeg slukke min computer og begynde at putte lidt i kufferten :o) Rigtig god ferie til jer !!

04 juli 2006

stille overvejelser

Denne skønne sommervarme (som er lige ved at tage pippet fra mig) giver mange muligheder for stille stunder i skyggen... Jeg har endelig fået min vindklokke op at hænge og den har den skønneste lyd - og forventningen om det lille vindpust, der snart kommer henover ansigtet.... uhmmmm. Det er ikk' at si' ski' til !! Hedebølgen der også har ramt London har været ved at gøre det af med ferieglæden. Tanken om en megavarm storby var mere end jeg lige ku' overskue; men de lover byger på fredag og helt ned til 22 grader. Jibbiieee ! Der er håb forude om temperaturer, der giver lyst til at komme rundt og ud ! Jeg har bestemt, at Lotuslace skal på pindene til turen og heldigvis har Interweave lavet et diagram til hulmønsteret. Så går det lidt nemmere - synes jeg :o) Der ligger noget vinrødt bomuldsgarn fra Aldi i kurven og jeg tror, at det vil passe til toppen. Desuden skal jeg ha' et eller andet "lige-ud-af-landevejen" med, det har jeg så ikke helt bestemt HVAD skal være.
Mht pigernes kjoler; så fik vi købt stof til Anne's igår, ude v. Peter's restehal i Herning. Så de 2 tøser (på 16 og 17 år !!) kan bli' flotte til festivallen :o)

01 juli 2006

Ikke imponerende

Der er lige så højt aktivitetsniveau hos Panduro som hos mig :o) Forskellen er bare; at jeg ikke har betalende kunder, der venter på mig !! Småtterierne som jeg bestilte d. 24. juni - er stadig IKKE ekspederet... hmm, nu er det spændende om det når frem inden vi rejser d. 7.
Jeg er startet på ferien: fra torsdag morgen og vi har INTET lavet, bare drysset rundt, spist når vi havde lyst og lavet HVAD vi har lyst til. Men idag rydder jeg mit soveværelse, så jeg endelig kan komme igang med at male det imorgen. Noget skal jeg da "præstere" i løbet af ferien - altså udover strikketøj :o)
Mit Icarus sjal er næsten færdig med "kroppen" og jeg skal igang med kanten. Der skal vist trækkes hjælpesnor INDEN jeg bevæger mig ud i nyt mønster... (der er ikke noget mere inspirerende end et sort billede.. hmmm!!) Jeg har ikke strikket mere på tunikaen, men tror at jeg har fundet løsningen på mit "ærmeproblem". Den kommer med i byen i aften; vi skal nemlig til grill-hygge ved min "legekammerat" og da hun også er en strikker, så genere det ingen at jeg tager pindene frem.
Ellers er jeg ved at planlægge hvad jeg skal ha' med til London af strikketøj, der kan jo godt blive nogle gode strikkepauser i løbet af ugen: vi skal bl.a. til Cambridge og det er da en god togtur. Jeg har fået og fundet en masse links til garnbutikker, men de ligger ikke lige på ruterne til noget af de vi vil se. Men jeg overvejer om jeg skal tage en "fridag" fra barn og forældre til garnjagt..... se bare nogle af links'ene http://www.stashyarns.co.uk/, http://www.geocities.com/athens/agora/9814/, http://www.loop.gb.com/index.html og http://www.patriciaroberts.co.uk/.
Katrine og hendes bedste veninde Anne har fundet ud af, at de vil ha'
kjoler til Middelalderfestivalen i Horsens. Så fredagen gik med at finde egnet stof her i byen....
Vi fandt dette til Katrine's men ikke noget til Anne, så nu må vi på jagt i andre byer. Min mor har lovet at hjælpe dem med at sy....